Wat is een convectorput?

Een convectorput is een radiator die niet in het zicht wordt geplaatst, maar onder de vloer. Ideaal wanneer u geen radiator in het zicht wil hebben. Het enige wat u ziet is het rooster op de grond. Een convectorput is ook handig als u openslaande deuren naar de tuin heeft, hier kan namelijk geen radiator staan. Het rooster op de convectorput kan van diverse materialen gemaakt zijn, zoals hout en aluminium. Het verwarmingselement van een convectorput heeft weinig water nodig waardoor de warmte al binnen enkele seconden voelbaar is.

Hoe werkt een convectorput?

Een convectorput wordt door een tussenschot verdeeld in twee verschillende ruimtes. In het eerste gedeelte wordt lucht vanuit de kamer de bak ingezogen. Deze “koude” lucht wordt vervolgens verwarmd in de convectorput. Dit gebeurt allemaal door middel van de convector. Deze convector warmt de koude lucht op en zorgt ervoor dat de warme lucht via het tweede gedeelte terug de kamer in wordt geblazen.

De voordelen van een convectorput

  • De koude straling die van een raam afkomt wordt geneutraliseerd door een convectorput.
  • Er staan geen radiatoren in het zicht.
  • Onnodig verwarmen wordt voorkomen: een convectorput reageert op o.a. invallende zonnestralen.
  • Een convectorput zorgt voor een snellere en gelijkmatigere verwarming.

Warme kamerlucht koelt af als hij tegen een ruit botst en zakt vervolgens naar beneden. Om deze onprettige ‘koudeval; te voorkomen, worden radiatoren meestal pal onder het raam geplaatst. Bij openslaande tuindeuren kan dat niet en moet de radiator in de vloer verzonken worden, in een zogenaamde convectorput. Daarvoor is een speciaal type radiator nodig.

Om een convectorput te kunnen plaatsen moet er een gat in de vloer gezaagd worden, PH Betonboringen kan u hier bij helpen.

Zagen en plaatsen

  • Wij kunnen de convectorput zagen

  • de convectorput leveren en de

  • convectorput plaatsen

Wij maken graag een passende offerte voor zagen van uw convectorput, Neem direct contact met ons op voor een offerte op maat.